Groei met paarden
Coaching en begeleiding 

Paarden coaching voor volwassenen


Met paarden zijn is een unieke ervaring. Door paarden in te zetten tijdens een coaching sessie ontstaat er een bijzondere dynamiek, het maakt iets los bij mensen. Het is in de buitenlucht en er vindt een meer speelse benadering plaats. Je bent niet meer alleen maar verbaal en cognitief bezig, maar ook fysiek. Het is een vorm van ervaringsgericht leren. Samen met het paard in het hier en nu je talenten ontdekken en goed leren in te zetten. Daar help ik je graag mee. We gaan aan de slag met diverse werkvormen (oefeningen) en gespreksvormen. Jouw wens voor verandering is het uitgangspunt. Van daaruit tot inzichten komen hoe je in kleine stappen deze wens kan bereiken.

Wat is jouw wens? Waar wil jij naartoe?

Coaching/begeleiding met paarden is in te zetten wanneer je:

  • Te maken hebt met spannings- of burn out klachten en een weg zoekt hiermee om te gaan
  • Stappen wilt zetten in het veranderen van je leefwijze
  • Vastloopt in het dagelijks leven, relaties of carrière en hier verandering in wilt
  • Een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt en hulp zoekt bij het verwerken hiervan
  • Wilt leren omgaan met (pieker)gedachten en emoties

 

Ben je benieuwd of coaching met paarden past bij jou en jouw hulpvraag? Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek.

Inzichtsessie Stressvrij leven

Wil jij serieus aan de slag met jouw stressklachten, maar (nog) geen behoefte aan een heel traject?
Dan is een inzichtsessie iets voor jou!
Inzichtsessie Stressvrij leven, jouw kickstart naar verandering!
In 1,5 – 2 uur gaan we samen op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:
Wat moet jij allemaal, van jezelf, of van anderen? Welke verantwoordelijkheden en verplichtingen heb je, of leg je jezelf op?
Welke verlangens, wensen en ambities heb je? 
Welke mogelijkheden en beperkingen voel je?
Mag je ruimte nemen voor jezelf, wat sta je jezelf toe?
Hierna maken we een plan, we stellen een doel en maken we de eerste kleine stapjes concreet die je kunt zetten om jouw doel te behalen. Het plan kan je thuis zelf verder invullen/aanvullen en uitvoeren.  

Ja, ik wil die sessie boeken!

IK met PK traject
IK met PK staat voor Innerlijke Kracht met Paardenkracht. Het is een compleet programma om het beste uit jezelf en je leven te halen, met persoonlijke begeleiding ondersteund door paarden. Het programma vergroot je mentale veerkracht, waardoor je makkelijker om kan gaan met tegenslagen in het leven (verandering, relatieproblemen, rouw, verlies, burn-out).

Herken jij jezelf in één of meer van de volgende situaties?
- Ik lig vaak wakker van het piekeren. Het lijkt soms wel alsof ik mijn gedachtes niet kan stoppen. Ik zou willen dat ik de uit-knop kon vinden!
- Ik voel me vaak onzeker in het dagelijks leven. Dat heb ik altijd gehad. Er zijn bepaalde situaties waarin die onzekerheid sterker naar voren komt. Dan heb ik er echt last van. Ik zou willen dat ik meer zelfvertrouwen had.
- Ik ervaar de omgang met andere mensen vaak als moeizaam en het kost me veel energie. Het lijkt vaak wel alsof het allemaal van een kant moet komen en dat is buitengewoon vermoeiend. Het zou toch makkelijker moeten kunnen?
- Ik heb het gevoel dat ik heel vaak niet mezelf kan zijn. Ik voel me heel vaak alsof ik een rol speel. Aan de ene kant zou het heerlijk zijn als ik gewoon mezelf kan zijn, aan de andere kant vind ik dat ook erg eng.
- Ik ben vaak zo druk en met zo veel dingen tegelijk bezig dat het lijkt alsof ik mezelf voorbij loop. Ik heb gewoon een ontzettend druk leven met een gezin en een baan. Maar het wordt soms te veel, ik raak uitgeput en ik ben raak het contact met mezelf kwijt.
- Ik ben al vaker bezig geweest met manieren om goed in mijn vel te zitten en sterk in mijn schoenen te staan. Maar het lijkt wel alsof elke poging om beter in mijn vel te zitten er juist voor zorgt dat ik verder van mijn doelen afraak… Ik zou willen dat ik nu eens wél bereik wat ik echt wil.

Het is niet nodig om je zo te voelen. Het kan echt anders. Iedereen verdient het om goed in zijn vel te zitten en het beste uit zijn leven te halen. Jij ook! En dat is zeker mogelijk. Iedereen kan dit bereiken.
Het leven kan er ook heel anders uit zien. Het kan ook zo:

- Je kan in het dagelijks leven volledig jezelf zijn. Hierdoor krijg je heel veel energie en je gaat veel lichter door het leven. Je hebt ontdekt hoe je dit kan doen zonder dat het je onzeker maakt. Je weet nu wie je echt bent, wat er voor jou belangrijk is en hoe jij het beste uit jezelf kan halen.
- Je bent in contact met je gevoel. Hierdoor kan je genieten van het hier en nu. Je weet hoe je om moet gaan met de gedachtenstroom in je hoofd. Je ligt hier niet meer wakker van. Je hebt nu de ruimte om de dingen te doen die er écht toe doen en om meer uit je leven te halen.
- Je voelt je zelfverzekerd en sterk. Je bent nog steeds jezelf, maar dan zonder de onzekerheid waar je altijd last van had. Je kan laten zien wie je bent en wat je in je hebt. Je hebt ruimte voor nieuwe stappen, nieuwe ontdekkingen, nieuwe relaties en om te doen wat je altijd al hebt willen doen.
- Je haalt voldoening uit de relaties met anderen. Zowel op persoonlijk vlak als op het werk. Je merkt dat je niet meer alleen energie in anderen stopt, maar er ook veel voor terug krijgt. In het contact met anderen voel je de ruimte om jezelf te zijn en jezelf verder te ontwikkelen.
- Je ervaart balans en rust in je leven. Ook al is je leven super druk, je voelt je super rustig. Je bent in contact met het hier en nu, waardoor je echt kan genieten van wat je doet. Je doet veel, maar je ervaart het niet als druk en je loopt jezelf niet voorbij. Je haalt uit het leven wat er in zit.
- Je hebt eindelijk de doelen bereikt die je altijd al had willen behalen. Je voelt je ontzettend goed nu je eenmaal je dromen hebt laten uitkomen. Je leven voelt als genieten. Het leven is makkelijk en licht nu je eenmaal doet wat je altijd al had willen doen.

Het IK met PK programma is gebaseerd op de pijlers van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en is ontwikkeld door psycholoog Drs. Wendela den Tonkelaar. Net als het Kids met PK programma is Groei met paarden gecertificeerd om met dit mooie programma te mogen werken. 

Het traject is altijd maatwerk. De gemiddelde duur is 6 sessies. Tijdens het intakegesprek zal de exacte lengte van het traject met je afgesproken worden. Tussendoor krijg je huiswerkopdrachten mee. Tussen de sessies zitten twee tot vier weken. Je volgt een gestructureerde methode, die op jouw specifieke situatie is aangepast. Dat betekent dat je ook tussen de sessies met de paarden door steeds bezig zal zijn met dit traject. In totaal ben je ongeveer een half jaar bezig.
Net als bij iedere vorm van coaching is het resultaat voor een groot deel afhankelijk van jouw eigen inzet.

Neem contact op, zodat we kunnen bespreken of dit programma passend is voor jou. Dit is gratis en vrijblijvend!
Zie ook: https://centrumvoorpaardencoaching.nl/persoonlijke-coaching-met-paardenkracht/